Kıyır Kıyır Bir Lezzet: Puf Böreği

Kahvaltıdan akşam çayına kadar her öğünde yerini alabilecek puf böreği, hazırlaması pratik ve sonuçları muhteşem bir tarif. Hafif ve çıtır bir atıştırmalık arayanlar için ideal bir lezzet olan puf böreği, lezzetli peynir ve ince doğranmış maydanoz ile harmanlanıyor. Bulut gibi kabarık ve nar gibi kızaran hamuruyla, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştiriyor. Şimdi bu lezzeti sofralarınıza taşımanın zamanı geldi, haydi mutfağa!

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 30 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

Kıyır Kıyır Bir Lezzet: Puf Böreği

Hamuru için:

1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

3,5 – 4 su bardağı un

İçi için:

200 gram Kaya Çiftliği Beyaz Peynir

1/3 demet ince kıyılmış maydanoz

Kızartmak İçin

2 su bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanış

İlk olarak, hamur için un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve özenle karıştırın. Malzemeleri homojen bir hal alana kadar iyice birbirine yedirin. Un eklemeye başlayın; unu azar azar ilave edin ve sürekli karıştırarak hamurun mükemmel bir kıvama gelmesini sağlayın. Unun hepsini ekledikten sonra, yoğurma işlemine geçin. Hamur ele yapışmayacak yumuşaklıkta ve pürüzsüz bir dokuya kavuşana kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurların ortasına iç harcı yerleştirin. Sonra hamuru yarı ay şeklinde kapatın ve kenarlarını iyice bastırarak sızdırmaz hale getirin. Kızartma işlemi için geniş bir tavada yeterince yağ kızdırın. Hazırladığınız börekleri yağda altın sarısı rengine ulaşana kadar kızartın. Puf böreklerini sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!