Köz Patlıcanlı Buğday Salatası

Yaz sofralarında farklı bir lezzete yer açmak isteyenleri buraya alalım. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmez yancısı olmaya aday köz patlıcanlı buğday salatasını dilerseniz salata, dilerseniz de meze olarak değerlendirebilirsiniz. Patlıcanın köz tadını buram buram hissedeceğiniz bu tarif vazgeçilmeziniz olacak.

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

Köz Patlıcanlı Buğday Salatası

3 adet patlıcan

1/2 su bardağı buğday

1,5 su bardağı Kaya Çiftliği Yoğurt

1/2 demet dereotu

2 diş rendelenmiş sarımsak

Tuz

Üzeri İçin

1 yemek kaşığı kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

2 yemek kaşığı sıvıya

1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz ya da çam fıstığı

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Tatlı Toz Biber

1/2 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Hazırlanış

Buğday haşlayın ve suyunu süzerek soğumaya bırakın. Patlıcanları közleyerek ince ince doğrayın. Buğday, patlıcan, dereotu, rendelenmiş sarımsak, tuz ve yoğurdu derin bir kap içerisinde karıştırın. Salatanın üzeri için tavada yağları eritin, isteğinize göre ceviz içi ya da çam fıstığını, toz ve pul biberleri ekleyerek yağı kızdırın. Hazırladığınız köz patlıcanlı buğday salatasını servis tabağına koyun, üzerine sosu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.