Lezzet Patlaması: Tereyağlı Baharatlı Mısır Tarifi

Evde süt mısırlarını haşlayarak başladığımız bu tarif, geleneksel lezzetlere modern bir dokunuş katıyor. Mısır koçanlarını uzun süre suda haşladıktan sonra üzerine tereyağı, tuz, kekik, maydanoz ve sarımsak ekleyerek tatları bir üst seviyeye taşıyoruz. Özellikle çocukların çok seveceği bu tereyağlı baharatlı mısır tarifi, her lokmada tatlı bir sürpriz sunacak ve ailenizin yeni favorisi haline gelecek. Çocuklarınız bu lezzetli tarifi denemek için sabırsızlanacak! Haydi tarife geçelim.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 50 Dakika

Lezzet Patlaması: Tereyağlı Baharatlı Mısır Tarifi

4 adet mısır

5 su bardağı su

100 gram Kaya Çiftliği Tereyağı

2 diş sarımsak

30 gram maydanoz

2 dal taze kekik

3 dal frenk soğanı

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Toz Kırmızı Biber

1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Toz Kırmızı Biber

Hazırlanış

Mısırları ikiye bölün ve düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerlerine yeterince su ekleyip düdüklü tencerede pişirin. Bu arada, oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaseye alın. İçine ince kıyılmış sarımsak, doğranmış maydanoz, kekik yaprakları, Frenk soğanı ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı buzdolabında 30 dakika bekletin. Mısırlar piştikten sonra, üzerlerine bu baharatlı tereyağını sürün. Son olarak üzerlerine kırmızı toz biber serpiştirerek sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun!