Lezzetli Bir Ara Sıcak: Paçanga Böreği

Özel davetlere, ikindi çaylarına, gün sofralarına damgasını vuracak paçanga böreğinin nasıl yapıldığını öğrenmek ister misiniz? Yumuşacık yufka, nefis pastırma ve her ısırıkta uzayan peynirin birleştiği bu tarif, özellikle lezzetli bir ara sıcak tarifi arayanlar için vazgeçilmez olacak. Hazırsanız, mutfağa gidelim ve bu lezzet patlamasını yakından keşfedelim!

Servis 6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 10 Dakika

Lezzetli Bir Ara Sıcak: Paçanga Böreği

3 adet yufka (eşit üçgen parçalara bölünmüş)

1,5 su bardağı Kaya Çiftliği Taze Kaşar Peyniri (rendelenmiş)

100 gram çemenli/çemensiz pastırma (ufak ufak doğranmış)

1 adet büyük boy domates (kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış)

1 adet yeşil biber (küp küp doğranmış)

1 adet kırmızı kapya biber (küp küp doğranmış)

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Kızartmak İçin:

1 çay bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanış

Uygun bir tavaya iki yemek kaşığı ayçiçek yağını alın, kırmızı kapya biber ve yeşil biberi de ilave edip soteleyin. Sotelenen biberleri derin bir karıştırma kabına alın ve soğumaya bırakın. Yufkaları üst üste tezgaha serin ve eşit üçgen parçalara kesin (her bir yufkadan 8 eşit üçgen parça çıkacaktır). Ardından biberleri koyduğunuz karıştırma kabına domatesi, kaşarı ve pastırmayı da ekleyin ve hafifçe karıştırın. Karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın. Uygun bir kızartma tavasına yağı ekleyin ve ısınan yağın içerisine börekleri alarak iki tarafı da kızarıncaya kadar çevirerek kızartın. Kızaran börekleri fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2-3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.