Mantarlı Kaşarlı Çıtır Ekmek Dilimleri

Kahvaltı sofranızda, şöyle dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık bir lezzete yer açmaya ne dersiniz? Bayatlamaya yüz tutmuş ekmekleri değerlendirebileceğiniz sağlıklı, lezzetli ve pratik bir tarif ile karşınızdayız. Malzemeler hazırsa haydi mutfağa geçelim.

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Mantarlı Kaşarlı Çıtır Ekmek Dilimleri

10 adet temizlenmiş dilimlenmiş kültür mantarı

10 adet ekmek dilimi (tost ekmeği ya da normal ekmek)

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

3 diş rendelenmiş sarımsak

2 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Taze Kaşar Peyniri

1-2 dal taze kekik

Tuz

Karabiber

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Bir tencerede orta ateşte tereyağını eritin. Mantarları ekleyin ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Rendelenmiş sarımsağı ve baharatları da ekleyerek sotelemeye devam edin. Mantarlar hafif kızarana kadar, yaklaşık 10 dakika kadar sık sık karıştırarak pişirin. Ekmek dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ayırdıktan sonra kalan yarısını eşit şekilde ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Sotelediğiniz mantarları da eşit olarak peynirli dilimlerin üzerine yerleştirin. Son olarak ayırdığınız kaşar peyniri rendesini de mantarların üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene kadar, yaklaşık 5 dakika kızartın. Fırından aldıktan sonra üzerine taze kekik serperek servis edin. Afiyet olsun!