Mevsimin Favorisi: Tahinli Kabak Tatlısı

Sonbahar ve kış aylarında, kabakların en taze olduğu dönemlerde, nefis bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Sağlıklı, lezzetli ve besleyici bir tatlı tarifi arıyorsanız, tahinli kabak tatlısı tam da size göre. Üstelik hazırlanması da oldukça basit. Damaklarda lezzet patlaması yaratacak bu tarife aileniz ve misafirleriniz kesinlikle bayılacak!

Servis 6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 60 Dakika

Mevsimin Favorisi: Tahinli Kabak Tatlısı

1 kilogram bal kabağı

2 su bardağı şeker

4 adet karanfil

1 adet çubuk tarçın

Üzeri İçin:

6 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tahin

1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)

Hazırlanış

Kabağın çekirdeklerini çıkarın, soyun ve ince ince dilimleyin. Ardından kabakları geniş bir tencereye dizin. Üzerine şekeri, karanfili ve tarçını ekleyip, ocağın en küçük gözüne koyun. Altını kısın ve sulanıp suyunu çekene kadar pişirin. Pişen tatlıyı tahin ve cevizle servis edin. Afiyet olsun.