Hazırlanış
Derin bir kabın içerisine yumurta, eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın. Üzerine unu dikkatli bir şekilde azar azar ekleyin ve hamur kulak memesi kıvamını alasıya kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparak beze yapın. Tezgah üzerinde elinizle düzleştirdiğiniz hamur parçalarının içerisine iç harcı ilave edin ve hamuru yarım ay şeklinde kapatın.
Poğaçalarınızı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve çörekotunu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcacık kıyır kıyır poğaçalarınız servise hazır. Afiyet olsun.