Muhteşem Lezzet, Vazgeçilmez Klasik: Nohutlu Pirinç Pilavı

Kokusuyla kendine aşık eden bu pilavın tadı muhteşem, kendisi ise tam bir vazgeçilmez klasik. Gerçek tereyağı, kaliteli pirinç ve iyi bir nohutla hazırlanan pirinç pilavı her zaman sofraların baş tacıdır. Bu leziz tarif için menüsünde yer açan herkese şimdiden afiyet olsun.

Servis 5 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Muhteşem Lezzet, Vazgeçilmez Klasik: Nohutlu Pirinç Pilavı

2 su bardağı Kaya Çiftliği Bahçemiz Gönen Baldo Pirinç

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tabak Tereyağı

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1.5 su bardağı haşlanmış Kaya Çiftliği Bahçemiz Koçbaşı Nohut

3 su bardağı su

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Pirinçleri derin bir kaba alın. İçerisine 2 yemek kaşığı kadar tuz atın ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Pirinçleri 1 saat boyunca bu şekilde bekletin. 1 saatin sonunda pirinçleri süzün ve bol suda durulayın. Pilav için kullanacağınınız yapışmaz bir tencere içerisine tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Üzerine pirinçleri ekleyin ve bu şekilde 10 dakika kadar kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Bu sırada haşlanmış nohutları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişmeye bırakın. Sürenin sonunda pilavınızı kontrol edin ve üzerine kağıt havlu örterek dinlenmeye bırakın. 10 dakika da bu şekilde dinlendirdikten sonra demlenen pilavınızı servis edin. Afiyet olsun.