Nefis Aromalı Firik Pilavı

Antep yöresine özgü, içeriğindeki bol miktardaki lifler sayesinde sinir ve sindirim sisteminin hızlı çalışmasını sağlayan bu besini bir de mis gibi tereyağı eşliğinde deneyin. Malzemeleriniz de hazırsa sofralarınızı taçlandıracak bu lezzetle tanışma zamanı.

Servis
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi

Firik Pilavı

  • 1,5 su bardağı firik
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • ½ su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu Kaya Çiftliği Tabak Tereyağı
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Sos İçin

Sos Bulunmuyor

Hazırlanış

Yeşil mercimekleri 3-4 saat önceden suda bekletin. Küçük küçük doğranan soğanları sıvı yağ ile tencerede kavurmaya başlayın. Kavrulan soğanların üzerine firik ve bulguru ekleyin. Suda bekleyen yeşil mercimekleri süzün ve tencerenin içine ilave edin. 3-4 dakika boyunca kavurun. Kavrulan pilav karışımının üzerine salçasını ve baharatlarını ekleyin. Ardından tuzunu ve sıcak suyunu ekleyin. Kapağını kapatarak kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakın. Suyunu tamamen çeken pilavın altını kapatın ve lezzetini katlamasını sağlayacak tereyağını üzerine ekleyerek karıştırın. 15-20 dakika boyunca dinlendirdiğiniz mis kokulu pilavınız servise hazır. Afiyet olsun.