Pastane Usulü Lezzet Evde: Saçaklı Poğaça

Pastanelerin en çok beğenilen poğaçalarından olan saçaklı poğaça tarifi ile karşınızdayız. Özellikle çocukların bayıldığı bu lezzete hafta sonu kahvaltılarınızda mutlaka yer vermelisiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 30 Dakika
Pişirme Süresi 35 Dakika

Pastane Usulü Lezzet Evde: Saçaklı Poğaça

1 su bardağı süt (ılık)

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket yaş maya

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet yumurta (beyazı hamura)

Aldığı kadar un (yaklaşık 6,5 su bardağı)

İç Malzemesi

1 su bardağı Kaya Çiftliği Lor Peyniri

1 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Taze Kaşar Peyniri

1 demet ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanış

Yoğurma kabına yaş maya, toz şeker, ılık su, tuz, sıvı yağ, yumurta akları ve ılık sütü ilave ederek maya çözülene kadar karıştırın. Ardından, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve üzerini streçleyerek 20 dakika sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru bir kaç kez daha yoğurarak havasını alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin ve tepsiye aralık bırakarak dizin. Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 170 derecede yaklaşık 35 dakika kadar, üzeri kızarana dek, kontrollü bir şekilde pişirin. İç malzemesi için peynirleri bir kaba alarak birbirine yedirin. Poğaçalar pişip soğuduktan sonra bıçakla arasını yarıya kadar kesip hazırladığınız iç harcı içerisine ilave edin, ardından kıyılmış maydanoza bulayın. Poğaçalar servise hazır, afiyet olsun.