Peynirle Lezzeti Katlandı: Fırında Yumurtalı Ekmek

Fırında pişerken etrafa yaydığı mis kokularla herkesi sofraya toplayan, büyük küçük herkesin çok sevdiği harika bir kahvaltılık tarifle karşınızdayız. Bu tarifimizde hem evdeki bayat ekmekleri değerlendireceğiz hem de kahvaltı soframıza zenginlik katacağız. Fırında yapacağımız için yağ çekmeyecek ve çıtır çıtır olacak. Kokusuyla iştah kabartan, görüntüsüyle göz kamaştıran bu nefis kahvaltılık lezzeti sıcacık çayınızla afiyetle tüketmeniz dileğiyle, haydi tarife.

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Peynirle Lezzeti Katlandı: Fırında Yumurtalı Ekmek

3 adet yumurta

1 adet ekmek (bayat ekmekleri değerlendirelim) (eşit olarak dilimli)

1/2 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

1/2 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı eritilmiş Kaya Çiftliği Tereyağı

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Toz Kırmızı Biber

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Kekik

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Nane

1 çay kaşığı tuz

Sos İçin:

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Derin bir kap içerisine yumurtaları kırın. Üzerine eritilmiş tereyağını, baharatları ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip güzelce çırpın. Dilimlediğiniz ekmeklerin her iki tarafını da hazırladığınız karışıma güzelce batırın. Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, yumurtalı ekmekleri yerleştirin. Kalan kaşarları da üstlerine serptikten sonra önceden ısıtılmış 230 derece fırında üstleri kızarana dek, kontrollü olarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.