Rengarenk Lezzet Şöleni: Tereyağlı Sebze Pilavı

Et ve sebze yemeklerinin yanına çok yakışan tereyağlı pilavlar Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Şimdi de rengarenk sebzelerle hazırlanan sebzeli pirinç pilavı ile karşınızdayız. Malzemeler de hazırsa, başlıyoruz!

Servis 8-10 Kişilik
Hazırlanma Süresi 30 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Rengarenk Lezzet Şöleni: Tereyağlı Sebze Pilavı

2 su bardağı Kaya Çiftliği Bahçemiz Osmancık Baldo Pirinç

1 adet havuç

1 çay bardağı bezelye

1 çay bardağı konserve mısır

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Topak Tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 su bardağı sıcak su

Yeterli miktarda tuz

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Öncelikle pirinçleri ılık bir tuzlu suda yarım saat bekletin. Renkleri beyazlana dek bol suda yıkayın.

Ardından tencere sıvıyağı ekleyin üzerine de pirinçleri ekleyerek kavurmaya başlayın. Kavrulan pirinçlerin üzerine tereyağını ilave edin ve eriyene dek hafifçe karıştırın. Üzerine mısır, haşlanmış havuç ve bezelyeyi de koyarak karıştırmaya devam edin. Tuz ve sıcak suyunu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Göz göz olana dek açık ateşte, ardından kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Piştikten sonra altını kapatıp üzerine temiz bir kağıt havlu ya da bez kapatarak 15 dakika boyunca dinlendirin. Tane tane olan pilavınız servise hazır. Afiyet olsun.