Sabah Lezzeti: Fırında Peynirli Ekmek

Kenarları kıtır kıtır ve üzeri erimiş peynirle kaplı bu leziz tarif, hem yumurtalı ekmeği hem de bol peynirli bir tostu andırıyor. Kahvaltı sofralarını şenlendirecek olan bu fırında peynirli ekmek, malzeme esnekliği ile de dikkat çekiyor. İster kepek, ister tam buğday, ister çavdar ekmek kullanın; peynir seçiminde de Kaya Çiftliği’ne güvenin! Hem pratik hem de damak çatlatan bu tarifle, peynirli ekmek her sabahın vazgeçilmezi olmaya aday. Çayınız demlenirken, domatesler kesilirken bu nefis tarifin detaylarına dalın. Afiyet olsun!

Servis 4-6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 5 Dakika
Pişirme Süresi 15 Dakika

Sabah Lezzeti: Fırında Peynirli Ekmek

6 dilim ekmek

200 gram Kaya Çiftliği Beyaz Peynir
(rendelenmiş)

150 gram Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri (rendelenmiş)

2 adet yumurta

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Kuru Nane

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos İçin

Sos bulunmuyor.

Hazırlanış

Öncelikle bir kasede rendelenmiş peynirleri, çırpılmış yumurta, nane, pul biber, doğranmış maydanoz ve biraz zeytinyağı ekleyerek güzelce karıştırın. Dilimlenmiş ekmeklerin her birinin üzerine hazırlamış olduğunuz peynirli karışımdan eşit miktarda yayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve hazırladığınız ekmek dilimlerini üzerine aralıklı olarak dizin. Bu, ekmeklerin eşit şekilde pişmesini sağlayacaktır. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın. Ekmeklerin üzeri kızarıp peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkan peynirli ekmekleri sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!