Sağlık Dolu Bir Seçenek: Kremsi Karnabahar Çorbası

Karnabaharın doğal ve hafif lezzeti, bu kremsi çorba tarifiyle sofralarınıza taşınıyor. Besin değeri yüksek karnabaharın, süt ve tavuk suyu ile harmanlanması sonucunda ortaya çıkan bu zengin ve ipeksi dokulu çorba, sağlıklı beslenmeyi sevenler için ideal bir seçenek. Hem kolay hazırlanışı hem de damak çatlatan lezzetiyle karnabahar çorbası, soğuk kış günlerinde iç ısıtacak ve her yudumunda sizi mutlu edecek bir tercih.

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Sağlık Dolu Bir Seçenek: Kremsi Karnabahar Çorbası

300 gram çiçeklerine ayrılmış karnabahar

1 orta boy havuç (yuvarlak doğranmış)

1 orta boy patates (küp doğranmış)

1 kuru soğan (yemeklik doğranmış)

1 diş sarımsak

1 su bardağı süt

1 su bardağına yakın tavuk suyu

2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

Tuz

Üzeri İçin:

İnce kıyılmış dereotu

1 dolu yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Hazırlanış

Tereyağını ve zeytinyağını tencereye alarak soğanı kavurun. Üzerine havuç ve patatesi ekleyin, yaklaşık 5 dakika daha kavurun. Karnabaharı ilave edin ve hepsini birlikte kavurun. Suyunu ilave edin ve karışım yumuşayana kadar pişirin. Karışımı blendırdan geçirin, ardından sütü, tavuk suyunu ve tuzunu ilave edin. Kıvam çok yoğunsa bir miktar daha su ekleyin. Servis için tereyağında yakılmış pul biber ve ince kıyılmış dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun.