Sebzelerle Zenginleşen Lezzet: Meyhane Pilavı

Sebzelerle zenginleşen, sağlık ve lezzet dolu, geleneksel tariflerimizden olan meyhane pilavı tarifiyle karşınızdayız. Tek başına ana yemek olan bu nefis pilav yanına yoğurt ve turşuyu da alınca damaklarda lezzet patlaması yaşatıyor. Malzemeler hazırsa haydi tarifimize geçelim!

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Sebzelerle Zenginleşen Lezzet: Meyhane Pilavı

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy kuru soğan

3 adet orta boy yeşil biber

2 adet orta boy dolmalık kırmızı biber

2 diş sarımsak (ince doğranmış)

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 yemek kaşığı biber salçası

1,5 su bardağı pilavlık bulgur

2 adet domates

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

3 su bardağı sıcak su

Sos İçin:

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine alın ve yemeklik doğranmış kuru soğanı orta ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun. Üzerine yemeklik doğradığınız yeşil biber ve kırmızı biberi de ekleyip karıştırmaya devam edin. Bulguru tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun. İnce dilimlenmiş sarımsak, domates ve biber salçasını da ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Baharatları ve domatesleri de ekleyerek bir tur karıştırın. Ardından suyu ilave edin, ilk 3-4 dakika yüksek ateşte, ardında 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Pilavınız güzelce pişip suyunu çekinceye kadar kapağını kapalı tutun ve demlenmeye bırakın. Afiyet olsun!