Sıcacık Bir Lezzet: Pekmezli Un Helvası

Hızlı, pratik ve ev yapımı bu tarifle, sıcacık bir pekmezli un helvasının nasıl hazırlandığını adım adım öğreneceksiniz. İçindeki pekmez, enerji dolu ve besleyici bir tat katarken, helvanın kıvamı ve tereyağının benzersiz aroması damaklarınızı coşturacak. Mis gibi kokusu ve eşsiz tadı ile bu tarif, özel anıları ve tatlı anları paylaşmanız için ideal.

Servis 2 Kişilik
Hazırlanma Süresi 5 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Sıcacık Bir Lezzet: Pekmezli Un Helvası

2 su bardağı un

100 gram Kaya Çiftliği Tereyağı

1 su bardağı Kaya Çiftliği Üzüm Pekmezi

1 çay bardağı sıvı yağ

1 avuç ceviz içi

2 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

1 avuç ceviz içi

Hazırlanış

Sıvı yağı tavada ısıtın. Üzerine yavaş yavaş unu ilave edin ve renk alana kadar kavurun. Tereyağını da tavaya ilave ederek kavurmaya devam edin ve sütlü kahve rengini alana kadar bu işlemi uygulayın. Ceviz içini de tavaya ekleyin. Pekmez, toz şeker ve ılık suyu ayrı bir kasede şeker eriyene kadar karıştırın. Pekmezli şerbeti azar azar kavrulmuş unun içerisine ilave edin ve toparlandıkça karıştırarak pekmezli şerbeti içine yedirin. Sürekli karıştırarak toparlanan helvaya kaşık ile şekil vererek servis edin. Üzerini isteğe bağlı olarak ceviz içiyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.