Simit Lezzetinde Susamlı Poğaça

Bazen kahvaltıya bazen de çayın yanına daima çok yakışan simit tadında susamlı poğaça tarifimizi denemeye ne dersiniz? O zaman malzemeler de hazırsa haydi mutfağa.

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 60 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

Simit Lezzetinde Susamlı Poğaça

1 su bardağı Kaya Çiftliği Çiğ Süt

1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)

25 gram yaş maya

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı su

1 yemek kaşığı şeker

Tuz

Un

İç harcı için;

Kaya Çiftliği Beyaz Peynir

Rendelenmiş Kaya Çiftliği Taze Kaşar Peyniri

Maydanoz

İsteğe göre Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber ve Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Üzeri için;

Susam

Sos İçin

3 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Pekmez

Yarım çay bardağı su

Bir yumurta sarısı

 

Hazırlanış

İlk olarak unu derince bir yoğurma kabının içerisine alın. Unun ortasını açarak maya, ılık süt ve suyu ekleyerek maya eriyinceye dek karıştırmaya devam edin.

Ardından kalan malzemeleri de üzerine ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ettikten sonra hamurunuzu bir saat boyunca mayalanmaya bırakın. Bir saat sonunda mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Hazırladığınız iç harcı içine koyarak bezeyi kapatın.

Son işlem olarak tüm bezeleri susama bulayın. Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.