Sofrada Şölen Var: Tavuk Çökertme Kebabı

Lokum gibi kıvamıyla daha önce yapmadığınıza pişman olacağınız bir tarifle daha karşınızdayız. Yeni bir yorum getirerek tavuk etiyle hazırladığımız çökertme kebabı, hem çok pratik hem de çok leziz. Denemek için kolları sıvayanlara şimdiden afiyet olsun.

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 120 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

Sofrada Şölen Var: Tavuk Çökertme Kebabı

3 yarım parça tavuk göğüs eti

Marine için;

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Yoğurt

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Kekik

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Yarım çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1 küçük rendelenmiş soğan

Patates kızartması için;

4-5 adet patates

Sıvı yağ

Tuz

Yoğurt sosu için;

1 kase Kaya Çiftliği Yoğurt

1-2 diş ezilmiş sarımsak

Tuz

Üzeri İçin

2-3 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tabak Tereyağı

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Hazırlanış

Öncelikle eti ince şeritler şeklinde doğrayın. Marinede kullanılacak malzemeleri çırpın ve ardından yıkadığınız etleri de içerisine ekleyerek iyice karıştırın. Üzerini streç film ile örterek 2 saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Bu sırada patatesleri kibrit çöpü büyüklüğünde ince ince kesin ve üzerine tuzunu serperek kızgın yağda kızartın. Dinlenmiş etler de bu sırada pişirilmeli ki patatesler çıtırlığını, etler ise sıcaklığını kaybetmesin. Etler için uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyin. Kızan yağın içerisine etleri ekleyerek her iki tarafı da güzelce kızarana dek pişirin. Servis aşamasında patatesleri tabağın altına yerleştirin. Üzerine tercihinize göre sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurdu gezdirin. Yoğurdun üzerine tavuk etlerini dizin. Son olarak tereyağında kızdırdığınız pul biberi de üzerine gezdirerek afiyetle tüketin.