Sofradaki Sağlık: Peynirli Kabak Sandal

Birçok tarife oldukça yakışan meşhur sebzemiz kabak şimdi de sandal görünümüyle karşınızda. İçi lezzet dolu, dışı yumuşacık hafif mi hafif bu pratik tarif sofralarınızın gözdesi olacak. Deneyenlere ve deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Servis
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi

Sofradaki Sağlık: Peynirli Kabak Sandal

Malzemeler:

2 adet kabak

200 gram Kaya Çiftliği Beyaz Peynir

1 kase rendelenmiş Kaya Çiftliği Taze Kaşar Peyniri

1 adet yumurta

1 fincan ceviz içi

2 adet kurutulmuş domates

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Kekik

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

İlk olarak derin bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynayınca içerisine tuz ilave edin. Kabakların sap kısmını keserek ortadan ikiye bölün. İnce uçlu bir kaşık yardımıyla iç kısmını alın. Ardından kabakları kaynayan suyun içerisine atın. Yaklaşık 3 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk bir suyun içerisine alın. Kuru domates, ceviz ve kekikleri kıyarak bir kaba alın. Suyunu süzdürdüğünüz kabakları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız harcı içerisine doldurun. Üzerine kaşar peynirlerini serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakın. Kabakların üzeri kızardığında fırından alarak servis edin. Afiyet olun.