Sofralara Renk Getiren Lezzet: Domatesli Pilav

Domatesli pilav, hazırlaması oldukça kolay fakat yapımı da bir o kadar dikkat isteyen bir pilavdır. Sıradan pilavların dışında bir tarif denemek isteyen mutfağın şefleri; işte bu tarif tam da size göre.

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Sofralara Renk Getiren Lezzet: Domatesli Pilav

1,5 su bardağı Bahçemiz Gönen Osmancık Pirinç

2 adet rendelenmiş domates

2 kaşık Kaya Çiftliği Tabak Tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı kaynar su

3-4 damla limon suyu

Üzeri İçin

*Pilav piştikten sonra lezzetini daha da artırmak için 2 yemek kaşığı eritilerek köpürtülmüş tereyağı da üzerine dökebilirsiniz.

Hazırlanış

Öncelikle pirinçleri yıkayarak bir süre suyunun süzülmesini bekleyin. Ardından içerisine tuz, 3-4 damla limon suyu ve kaynar su ekleyerek 15-20 dakika boyunca dinlenmeye bırakın. Bekleyen pirinçlerin suyunu süzdükten sonra domatesleri rendeleyin. Pilav tenceresine tereyağını ekleyin. Eriyen tereyağının üzerine domatesleri de ilave ederek suyunu çekene dek pişirin. Ardından 1.5 kase kaynamış su ve tuz ekleyin. Su kaynamaya başladığında pirinçleri suyun içine atarak biraz karıştırın ve kapağını kapatın. Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatarak pilavın demlenmesini sağlamak için üzerine kağıt havlu kapatın. Bu sırada bir sos tavasında tereyağını eriterek köpürtün. Tereyağını demlenen pilavın üzerine gezdirerek dökün ve hafifçe karıştırın. Bir kase ile şekil vererek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.