Sofraların Gözdesi: Saç Kavurma

Bayram sofralarının gözdesi kavurmayı çok özlediğinizi biliyoruz. İşte tam da bu yüzden sizlere leziz mi leziz bir saç kavurma tarifi hazırladık. Sıcağı sıcağına şimdiden afiyet olsun.

Servis 4-6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Sofraların Gözdesi: Saç Kavurma

1 kg kuzu ya da dana kuşbaşı et

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tabak Tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet kuru soğan

2 adet domates

3 adet biber

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Kekik

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

1 tatlı kaşığı tuz

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

2 yemek kaşığı sıvı yağı saçın içerisine alın ve ısıtın. Üzerine kuşbaşı doğranmış eti ilave edin. Etleri yüksek ateşte suyu çekene dek kavurun. Etler suyunu çekip hafif kızarmaya başladığında üzerine iri doğranmış soğanları ilave edin. Biraz bu şekilde kavurduktan sonra sırasıyla biberi ardından kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesi ilave edin. Domatesin de pişmesiyle 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek karıştırın. Ardından tüm baharatları ilave ederek 2-3 dakika karıştırın. Pişen kavurmanızı ocaktan alarak sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.