Sofralarınıza Şenlik Katacak: Hindili Pilav

Misafirlerinizi şaşırtmak ve sofranıza bir bayram havası katmak için mükemmel bir tarif: Hindili Pilav. Bu tarif, lezzetli hindi eti ve baharatların pilavla buluşmasıyla oluşturduğu eşsiz tatlarla, her yemeğe özel bir dokunuş katıyor. Tatlı ve baharatlı aromaların harmanlandığı bu pilav, özel günlerde ve günlük öğünlerde de sofralarınızın yıldızı olacak. Şimdi mutfakta bu leziz ve gösterişli yemeği hazırlama zamanı!

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 30 Dakika
Pişirme Süresi 35 Dakika

Sofralarınıza Şenlik Katacak: Hindili Pilav

300 gram hindi göğüs

2 su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı Kaya Çifliği Tereyağı

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Nane

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Kırmızı Pul Biber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 küçük soğan

3 su bardağı sıcak su

Tuz

Sos İçin:

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Hindi göğüs etini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ardından bir küçük soğanı da ince ince yemeklik olacak şekilde doğrayın. Pilav tenceresine sıvı yağı ve kuşbaşı doğradığınız hindi etleri alın. Sıvı yağda güzelce kavurun, doğranmış soğanları da ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Güzelce yıkayıp 20 dakika ılık suda beklettiğiniz iki su bardağı pirinci ekleyin, birlikte birkaç dakika daha kavurun. Baharatları ve tuzu ilave edin. Sıcak suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte, üzeri göz göz olduktan sonra da kısık ateşte tüm suyunu çekinceye kadar pişirin. Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine bir havlu kağıt kapatın ve pilavınızı demlenmeye bırakın. Dinlenen pilavınızı nazikçe karıştırıp servis edin. Afiyet olsun.