Sokağın Sevilen Lezzeti Mutfağımızda: Ev Yapımı Kumpir

Çok sevdiğimiz sokak lezzetlerinden biri olan kumpiri evde denemeye ne dersiniz? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı nefis kumpir tarifine başlayabiliriz.

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 45 Dakika

Sokağın Sevilen Lezzeti Mutfağımızda: Ev Yapımı Kumpir

4 adet orta boy haşlanmış patates

2 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

4 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

Üzeri İçin

8 minik kornişon salatalık turşusu

4 adet sosis

10 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin

6-7 yemek kaşığı karışık garnitür konserve

1 kutu mısır konservesi

Tuz

Mayonez

Ketçap

Hazırlanış

Patatesleri güzelce yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Kuruyan patatesleri ayrı ayrı yağlı kağıda ve alüminyum folyoya sarın. Patatesleri önceden 240 derecede ısıttığınız fırının tel ızgarasının üzerine koyun ve yumuşayana kadar, yaklaşık 45 dakika pişirin. Patatesler pişerken üzeri için gerekli olan malzemeleri hazırlayın. Bunun için garnitürü yıkayarak suyunu süzün, bir kap içine alın. Konserve mısırları yıkayıp süzerek garnitürün üzerine ilave edin. Kornişon turşuları ve zeytinleri minik minik doğrayın, sosisleri dilimleyerek pişirin ve hepsini karışıma ekleyerek harmanlayın. Fırından çıkardığınız patatesleri ortadan dikey şekilde kesin ve iç kısmına tereyağı, bir tutam tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip tereyağı ve kaşar peyniri eriyene kadar patatesle birlikte karıştırın. Hazırladığınız garnitür karışımını da patateslerin ortasına yerleştirin. Mayonez ve ketçap sıkarak sıcak servis edin. Afiyet olsun.