Sünger Dokulu Limon Kokulu Ahududulu Kek

Eve yayılan kokusu, harika sünger dokusu ve limon aromasıyla hazırladığımız muhteşem bir kek tarifiyle karşınızdayız. Bu leziz keki servis etmeden önce ahududu ile süslemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!

Servis 4-6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 35 Dakika

Sünger Dokulu Limon Kokulu Ahududulu Kek

⁣2 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1/4 çay kaşığı tuz

2/3 su bardağı Kaya Çiftliği Yoğurt

2 yumurta

2/3 su bardağı zeytinyağı

3 yemek kaşığı limon suyu

Bir limon kabuğu rendesi

Üzeri İçin: 

2/3 su bardağı pudra şekeri

6-8 adet ahududu

Hazırlanış

Kuru malzemeleri birlikte karıştırın. Ardından yoğurt, sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki yumurtaları ekleyin ve pürüzsüz bir hamur oluşana kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi ve suyunu da ekleyip karıştırın. Kekinizin kalıptan kolay çıkması için kalıbınızı birkaç damla zeytinyağı ile yağlayın ve karışımı içerisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 35 dakika pişirin. Pişirdiğiniz kekin 10 dakika kadar soğumasını bekledikten sonra keki kalıbından çıkarın ve üzerini pudra şekeri ve ahududu ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!