Süt Reçeli

Latince’de sütten gelen anlamını taşıyan süt reçeli, pişirildiği süreye göre daha koyu ya da açık olabiliyor. Sabır ve özenle hazırlanan bu lezzet size bazen balı bazen de sütlü şeker tadını anımsatacak. Miniklerin de severek tüketeceği sağlıklı ve faydalı bu tarifi denemeyi ve kaydetmeyi unutmayın.

Servis
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi

Süt Reçeli

1 kg Kaya Çiftliği Çiğ Süt

1 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Derin bir tencerenin içerisine süt ve şekeri ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığı sırada içerisine kabartma tozunu ilave edin. Kabartma tozu eklendiğinde hızlıca taşabileceği için sütü karıştırmaya devam edin. Ardından orta ateşte 40 dakika boyunca aralıklarla karıştırarak pişirin. Karışım boza kıvamını aldığında ocağı kapatın. Ocaktan aldığınız reçeli cam bir kavanozun içerisine alarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yaklaşık bir iki saat boyunca buzdolabında bekleterek servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.