Tadına Doyum Olmaz: Fırında Peynirli Makarna

Herkesin istisnasız severek tükettiği makarna bazen günün kurtarıcısı bazen de başlı başına bir ana yemek. Bugün fırınlayarak yapacağımız bu lezzetin üzerini kaşar peyniriyle, içini taze peynirle buluşturuyoruz, sizlere de şimdiden afiyetler olsun diliyoruz.

Servis
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi

Tadına Doyum Olmaz: Fırında Peynirli Makarna

1 paket makarna

1 kase Kaya Çiftliği Taze Peynir

Maydanoz

Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul biber

Beşamel Sosu ve Üzeri İçin

Beşamel sosu için:

2 su bardağı Kaya Çiftliği Çiğ Süt

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tabak Tereyağı

1, 5 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

Tuz

Üzeri için:

Rendelenmiş Kaya Çiftliği Taze Kaşar Peyniri

Hazırlanış

Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün. Ayrı bir kabın içerisinde peyniri, ince kıyılmış maydanozu ve pul biberi karıştırın. Beşamel sos için tereyağında unu kavurun. Üzerine süt ilave ederek koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Karabiber ve tuzu ekleyip ocağı kapatın. Süzdüğünüz makarnanın içine beşamel sosu ekleyip karıştırın. Yağlamış olduğunuz fırın kabına makarnanın yarısını alın. Üzerine peyniri yayın ve kalan makarnayı da üzerine ilave edin. Ardından rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.