Hazırlanış
Bir gece önceden ıslatılmış nohutları düdüklü tencereye alın. Bir taşım kaynattıktan sonra üzerindeki köpüklü suyu dökün. Ardından sıcak suyu ekleyerek kabukları kolay çıkana kadar dek pişirmeye devam edin.
Pişen nohutları tenceren alın ve kabuklarını temizleyin. Kabuksuz nohutları 1,5 çay bardağı su ile orta derinlikte bir tencereye alın.
Tekrar ocağa alın, tahta kaşıkla ezerek suyunu çektirin. Ilık hale gelen nohutu blenderdan geçirerek pürüzsüz hal almasını sağlayın.
Katı bir hal alan nohutu 2.kez kısık ateşe alın ve1 çay bardağı ılık su ekleyin. Ocakta sürekli karıştırarak açılmasını saplayın. Yaklaşık 1 dakika sonra ocaktan aldığımız nohuta tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırın. Servis tabağına alın ve yayın. Kimyon, sumak, kırmızı pul biber ve maydanozu ekleyerek süsleyin. Ardından çok az bir zeytinyağı gezdirin. Ilık bir şekilde tüketin. Afiyet olsun.