Tatlı Tutkunlarına: Tahinli Sütlü Tatlı

Tahinin eşsiz aroması ve sütlü tatlıların hafifliği bu tarifte buluşuyor. Tahin severlerin bayılacağı bu lezzet, kıvamı ve dokusuyla damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak. Kremalı tahinli sütlü tatlı, hem hafif hem de besleyici bir alternatif sunarak, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılayacak. Günün her saati keyifle tüketebileceğiniz bu tatlı, kolayca hazırlayabileceğiniz ve tadına doyamayacağınız bir seçenek.

Servis 4-6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 10 Dakika

Tatlı Tutkunlarına: Tahinli Sütlü Tatlı

1 litre süt

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 su bardağı şeker

1 adet yumurtanın sarısı

3 dolu yemek kaşığı un

2 dolu yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday nişastası)

1 paket vanilya

1 çay bardağı Kaya Çiftliği Tahin

Üzeri İçin:

Ufalanmış fındık

Hazırlanış

Tencereye sütü dökün. İçine şekeri, yumurta sarısını, unu, nişastayı ekleyin ve güzelce karıştırın. Karışım homojen bir kıvam aldığında, ocağa koyun ve sürekli karıştırarak pişirin. Pişince ocaktan alın ve içine vanilya ile tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından tahini ilave edin ve son kez karıştırın. Hazırladığınız karışımı, içi ıslatılmış kaselere veya kuplara bölüştürün. Oda sıcaklığına gelene kadar tatlıyı üzeri açık bir şekilde soğutun. Soğuduktan sonra üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın ve en az 3 saat dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınız tatlıyı, kasenin kenarlarından hafifçe bastırarak hava aldırın ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Tatlı kolayca kaseden ayrılacaktır. Üzerini parça fındıkla süsleyerek servis edin.