Tereyağı Kokusuyla Taçlanan Lezzet: Mantarlı Pilav

Tane tane dökülen bir pilava hayır diyemeyeceğinizi biliyoruz. Bir de bu pilavı nefis tereyağı kokusu eşliğinde mantar ile denemeye ne dersiniz?

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Tereyağı Kokusuyla Taçlanan Lezzet: Mantarlı Pilav

1,5 su bardağı Bahçemiz Gönen Baldo Pirinç

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

200 gram mantar

1/4 demet maydanoz

2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 çay kaşığı tuz

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Mantarları güzelce yıkayıp temizledikten sonra ince ince kesin. Ardından maydanozları da ince ince kıyın. Tereyağını erittiğiniz tavanın içerisine pirinçleri ilave ederek 2-3 dakika boyunca kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine dolmalık fıstıkları ve mantarları ekleyin. 4-5 dakika daha kavurduktan sonra tavuk suyunu ilave edin. Ardından kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde karıştırmadan 10-12 dakika pişmeye bırakın. Pişen pilavın üzerine maydanozları ekleyin. Dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.