Yaz Akşamlarının Yeşil Yıldızı: Fasulye Borani

Yazı hatırlatan taze fasulye, zeytinyağlıların da vazgeçilmez sebzesi. Şimdi biz de bol yoğurtlu nefis mi nefis tam bir yaz tarifi ile akşam yemeklerinizi daha da lezzetlendirmeye geliyoruz.

Servis 1-2 Kişilik
Hazırlanma Süresi 25 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Yaz Akşamlarının Yeşil Yıldızı: Fasulye Borani

750 gram taze fasulye

1 adet soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı su

Sos İçin

1 su bardağıKaya Çiftliği Yoğurt

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Topak Tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Hazırlanış

Piyazlık biçimde doğradığınız soğanları zeytinyağı ilave ettiğiniz tencerenin içerisine alın. Soğanlar yumuşadıktan sonra üzerine verev kesilmiş taze fasulyeleri ilave edin ve yaklaşık 10 dakika kadar kavurun. Ardından üzerine su ve tuzu da ilave edip kapağını kapatarak fasulyeler iyice yumuşayana dek pişirmeye devam edin. Pişen fasulyeleri servis tabağına alın ve üzerine önceden hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurdu dökün. Son olarak yağda kızdırılmış pul biberi de üzerine gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.