Yeni Yıl Sofralarının Yıldızı: Kestaneli Pilav

Kış mevsiminin simgesi kestaneler, zengin ve aromatik lezzetleriyle pilavınıza eşsiz bir tat katıyor. Kestaneli pilav, özel günlerde ve özellikle yılbaşı sofralarında tercih edilen, geleneksel ve şık bir ana yemek seçeneği sunar. Kestanelerin tatlı dokunuşu, pirincin mis kokusuyla birleşerek, her lokmada doyurucu ve sıcak bir lezzet vaat eder. Bu lezzetli ve gösterişli pilav, misafirlerinize şık bir sunum yapmanın yanı sıra, lezzetiyle de unutulmaz bir yemeğin kapılarını aralıyor.

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

Yeni Yıl Sofralarının Yıldızı: Kestaneli Pilav

2 su bardağı pirinç

200 gram kestane

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

2 tatlı kaşığı toz şeker

Sos İçin:

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Kestaneleri çizip bir tavada veya ızgarada közleyip kabuklarını soyarak hazırlayın. Tereyağını bir tencerede eritin, soğanları ve dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından pirinci, toz şekeri, kuş üzümünü, tuzu ve yenibaharı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Kestaneyi ve suyu da ekleyerek orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 20 dakika daha pişirip ocaktan alın. Bir süre demlendirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.