Yeni Yılın Tatlı Mucizesi: Ev Yapımı Yılbaşı Kurabiyeleri

Yılbaşı ruhunu evinize taşımak için mutfakta sihir yapmaya hazır mısınız? Çam ağacından kardan adama, kızaklardan yıldızlara kadar birbirinden sevimli şekillerde hazırlayabileceğiniz yılbaşı kurabiyeleri, kışın soğuğunu tatlı anlarla ısıtacak. İçine sevginizi de katarak, istediğiniz malzemelerle zenginleştireceğiniz bu kurabiyeler, her ısırıkta yılbaşı neşesini hissettirecek. Çayınızın ya da kahvenizin yanında bu kurabiyelerle tatlı sohbetlerinizi şenlendirebilirsiniz. Haydi, şimdi ellerimizi hamura bulayalım ve yılbaşı sofralarımızı bu lezzetli kurabiyelerle donatalım. Herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yeni yıl dileriz!

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 60 Dakika
Pişirme Süresi 15 Dakika

Yeni Yılın Tatlı Mucizesi: Ev Yapımı Yılbaşı Kurabiyeleri

125 gr oda sıcaklığında Kaya Çiftliği Tereyağı

1/2 (yarım) su bardağı Kaya Çiftliği Pekmez

1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri

1 yumurta (oda sıcaklığında)

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Tarçın

1 çay kaşığı zencefil (İsteğe bağlı)

3 su bardağı un (az gelirse bir miktar un ekleyebilirsiniz)

Üzeri İçin:

Glazür

Pudra şekeri

Hazırlanış

Geniş bir kapta tereyağı, pekmez, pudra şekeri ve yumurtayı iyice karıştırın. Unun bir kısmını ekleyip yoğurmaya başlayın, ardından bir miktar daha un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin, tarçın ve eğer kullanacaksanız zencefili de ekleyerek yoğurmaya devam edin.Kontrollü bir şekilde kalan unu ekleyin ve iyice yoğurulan hamuru 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra tezgaha yağlı kağıt serin, hamuru yağlı kağıda koyun ve üzerine tekrar yağlı kağıt sererek merdaneyle açın (0.5 cm kadar kalınlık yeterli olacaktır). Açtığınız hamurları kalıplarla istediğiniz şekilde kesip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. 170 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine glazürle süsleme yapın, soğuyunca pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.