Hazırlanış
Küçük bir kasede limon suyu, zeytinyağı, domates salçası, biber salçası, sarımsak, 1 adet defne yaprağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız sosu, bir fırça yardımıyla hindinin her tarafına eşit miktarda sürün. Hindinin iç kısmına biberiye yaprağını ve adet defne yaprağını da yerleştirin. Hindiyi buzdolabına koyarak 3-4 saat kadar marine edin. Pirinci yıkayın, ardından üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Tencereye tereyağı ile ayçiçeği yağını ekleyip ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğeri ve dolmalık fıstığı da ilave edin ve kavurmaya devam edin. Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. Tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin. Pilavın suyunu da ilave edip karıştırın. Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirin (pilavın az pişmesi önemli). Ardından ocaktan alıp üzerine maydanoz ve dereotu serpin. Hindinin içine pilavı doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin. Ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın. Yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerini önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 3 saat pişirin. Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin. Şimdi ziyafet zamanı, mutlu ve sağlıklı seneler.