Yoğurtlu, Soslu Fellah Köftesi

Bulgurun besleyiciliği ve doyuruculuğunu bilmeyen yoktur. Her yörede farklı şekilde hazırlanan fellah köftesini sizler için en lezzetli haliyle hazırlıyoruz. Bol yoğurtlu sosuyla damakları ferahlatacak bu lezzeti dilerseniz ana yemek olarak dilerseniz ara öğün olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 25 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Yoğurtlu, Soslu Fellah Köftesi

2 su bardağı Kaya Çiftliği Köftelik Bulgur

2 su bardağı kaynamış sıcak su

2 adet yumurta

Yarım su bardağı un

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz, nane, pul biber, karabiber, kimyon

Sos İçin

3 adet kuru soğan

Sıvı yağ

1’er yemek kaşığı biber ve domates salçası

Kimyon, karabiber, pul biber

Hazırlanış

Öncelikle köftelik bulguru derin bir kap içerisine alarak üzerine 2 su bardağı sıcak suyu dökün ve 15 dakika boyunca ağzı kapalı şekilde bekletin. Ardından kaşıkla karıştırın, üzerine domates salçası ve baharatları ekleyin. Yumurta ve unu da ekleyerek 5 dakika yoğurun. Minik parçalar kopararak yuvarlayın ve parmağınızla içine doğru hafifçe bastırın. Kaynayan suda köfteleri haşlayıp süzün. Ayrı bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları sıvı yağ ekleyerek kavurun. Üzerine dilediğiniz baharatı ekleyerek salçanızı tatlandırın. Soğuyan köftelerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, daha sonra soğanlı sosu ve maydanozu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.