Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlıların gözdelerinden, kalabalık sofraların, iftarların ve bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerindendir zeytinyağlı biber dolması. Yemelere doyamayacağınız, kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir biber dolması tarifiyle karşınızdayız. Haydi, tarife geçelim!

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 30 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

Zeytinyağlı Biber Dolması

1 kilogram dolmalık biber

2 su bardağı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pirinç

2 adet orta boy soğan

2 adet orta boy domates

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

1 tutam maydanoz

2 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Kuru Nane

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Kırmızı Biber

1/2 su bardağı kaynar su

Servisi İçin:

2-3 diş rendelenmiş sarımsak

6 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Yoğurt

Hazırlanış

Pirinci iyice yıkayın ve 15 dakika sıcak suyla ıslatın. Soğanları ince ince yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Pirinci süzün ve soğanların üzerine ilave ederek kavurmaya devam edin. Kabuğunu soyduğunuz bir adet domatesi de üzerine minik minik doğrayın. Salçayı ve tuzu da ekleyin ve iyice kavurun. Üzerine kaynar suyu da ekleyerek biraz demlendirin. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ve baharatlarını da ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Yıkanıp sapları ayıklanmış dolmalık biberlerin içini pirinçli harçla üstlerinde biraz boşluk kalacak şekilde doldurun. Kalan domatesi de dilimleyin ve biberlerin üzerini domatesle kapatıp tencereye tek sıra halinde dizin. Dolmaların üzerine 1/3’üne gelecek şekilde kaynar su ekleyip kaynayana kadar harlı, sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin. Gerektikçe su ilavesi yapın. Ocaktan almadan biraz önce de üzerine zeytinyağı gezdirin. Rendelenmiş sarımsak ve yoğurdu karıştırın. Zeytinyağlı biber dolmasını servis etmeden önce dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!