Anne Eli Değmiş Gibi: Tereyağlı Sade Kurabiye

Çay saatlerinde veya atıştırmalık olarak sunabileceğiniz tereyağlı sade kurabiyeler, pratik yapımı ve muhteşem lezzetiyle favoriniz olacak. Hem çocukların hem de büyüklerin bayılacağı bu kurabiyeler, ağızda dağılan dokusuyla herkesin gönlünü fethedecek. İşte, tereyağının en güzel haliyle hazırlanan sade kurabiye tarifi.

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Anne Eli Değmiş Gibi: Tereyağlı Sade Kurabiye

100 gram toz şeker

225 gram un

150 gram oda sıcaklığında Kaya Çiftliği Tereyağı

1 adet yumurta sarısı

1 çay kaşığı vanilin

Sos İçin

Sos bulunmuyor.

Hazırlanış

Şeker ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine yumurta, un ve vanilyayı ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru hafifçe unladığınız tezgaha alın ve merdane yardımıyla açın. Bir bardak kullanarak hamurdan yuvarlak şekiller kesin. Kestiğiniz hamur parçalarını fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, kenarları hafifçe kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Tereyağlı sade kurabiye tarifimiz hazır. Afiyet olsun!