Çay Saatinin Yıldızı: Tahinli Kurabiye

Tahinli kurabiye, tahinin eşsiz ve zengin lezzetiyle çay saatlerinizi şenlendirecek bir tarif. Her lokmasında sizi geleneksel lezzetlerle buluşturan, ev yapımı nefis bir tatlı. Hem kolay yapılışı hem de muhteşem tadıyla, çay davetlerinizin vazgeçilmezi olacak. Tahinli kurabiye, misafirlerinize sunmak için ideal olduğu gibi, kendinizi şımartmak için de mükemmel bir seçenek. Malzemeler hazırsa haydi tarife geçelim!

Servis 8-10 Kişilik
Hazırlanma Süresi 25 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Çay Saatinin Yıldızı: Tahinli Kurabiye

Kaya Çiftliği Tereyağı (125 g)

1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)

1 çay bardağı Kaya Çiftliği Yoğurt

1 yumurta sarısı

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İçi İçin:

1 su bardağı Kaya Çiftliği Tahin (200 ml)

1 su bardağı ince çekilmiş fındık yada ceviz

1,5 su bardağı şeker

Hazırlanış

Yumuşak tereyağı ile şeker, yumurta ve diğer malzemeleri iyice karıştırın, ardından un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru üç eşit parçaya bölün ve iç harcı da buna göre ayarlayın. Bir hamur parçasını alıp, önce ince bir rulo haline getirin. Sonra hamuru dört parmak genişliğinde olacak şekilde merdaneyle düzleştirin. Hazırladığınız tahinli karışımı hamurun üzerine sürün ve yine uzunlamasına rulo yaparak küçük verev dilimler kesin. Diğer hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Bu ölçüden iki büyük tepsi kurabiye çıkacaktır. Açarken hamurun ince olmasına özen gösterin, böylece daha kıyır kıyır kurabiyeler elde edersiniz. Kurabiyeleri tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.