İşte Aradığınız Tarif: Kakaolu Islak Kek

Asla hayır diyemediğimiz ve yedikçe bir dilim daha yemek istediğimiz ıslak kekte en önemli nokta kekin yumuşaklığı ve sosun lezzetli olmasıdır. İşte karşınızda davetlerde ya da kendinizi ödüllendirmek istediğinizde, aklınıza düştüğü anda bir çırpıda hazırlayabileceğiniz ıslak kek tarifi.

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

İşte Aradığınız Tarif: Kakaolu Islak Kek

3 adet yumurta

1 su bardağı Kaya Çiftliği Çiftliği Çiğ Süt

1 su bardağı eritilmiş Kaya Çiftliği Tabak Tereyağı

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Kek kalıbını yağlamak için:

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tabak Tereyağı

Sos İçin

1 su bardağı Kaya Çiftliği Çiğ Süt

1 su bardağı toz şeker

4 yemek kaşığı kakao

Yarım çay kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvı yağ

İsteğe Göre Üzeri İçin:

1 tatlı kaşığı çekilmiş Antep fıstığı

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Hindistan cevizi

Hazırlanış

İlk olarak derin bir kase içerisinde şeker ve yumurtayı çırpın. Şeker ve yumurta krema kıvamını aldıktan sonra içerisine süt ve eritilmiş tereyağını ilave edin. Vanilyayı ekleyin, ardından kabartma tozu, kakao ve unu elekten geçirerek karışıma ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra karışımı yağlı kağıt serili bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika boyunca pişirin.

Keki ıslatmak için bir tencerenin içerisine süt, toz şeker ve sıvı yağ, kakao ve tuzu ilave ederek karıştırın ve bir taşım kaynatın. Pişen kekin üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek dökün. Keki, sosu çekmesi için bir müddet dinlendirin. Dilediğiniz zaman çekilmiş Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile süsleyip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.