Klasikleşmiş Bir Lezzet: Peynirli İrmik Helvası Tarifi

Türk mutfağının klasikleşmiş tatlarından biri olan peynirli irmik helvası, yumuşacık irmik ve erimiş peynirin mükemmel uyumunu sunar. Özel günlerin ve davet sofralarının vazgeçilmezi olan bu tatlı, ağızda dağılan dokusuyla ve eşsiz lezzetiyle misafirlerinizi büyüleyecek. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, evinizdeki malzemelerle şipşak yapabileceğiniz bir lezzet şöleni sunuyor.

Servis 5 Kişilik
Hazırlanma Süresi 25 Dakika
Pişirme Süresi 5 Dakika

Peynirli İrmik Helvası Tarifi

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 300 gram Kaya Çiftliği Dil Peyniri
  • ½ çay bardağı çam fıstığı

Sos İçin

Sos Bulunmuyor

Hazırlanış

Su ve şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatın. Tereyağını ayrı bir tencerede eritip üzerine irmiği ekleyin. İrmikleri sürekli karıştırın ve rengi değişene kadar kavurun. İrmiği karıştırırken önceden hazırlanan şerbeti yavaş yavaş ilave edin. Rendelenen dil peynirini helvanın üzerine ekleyin, birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Bir tavada çam fıstıklarını rengi değişene kadar kavurun. Peynirli irmik helvasını kavrulan çam fıstıklarıyla süsleyip servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.