Lezzet Zirvesi Patlıcan Kuleleri

Bol sohbetli sofraların olmazsa olmazıdır mezeler. Şimdi ise patlıcanın çok daha farklı ve leziz bir haliyle tanışma zamanı. Söz veriyoruz, yemelere doyum olmaz bu lezzetin seveni çok olacak.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 40 Dakika
Pişirme Süresi 10 Dakika

Patlıcan Kuleleri

  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 12 dilim Kaya Çiftliği Mozzarella Peyniri
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş Kaya Çiftliği Mozzarella Peyniri
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • 15-20 yaprak taze fesleğen
  • 1 çay kaşığı beyaz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay bardağı kızartmalık yağ

Sos İçin

Sos Bulunmuyor

Hazırlanış

Patlıcanları kabuğunu soymadan orta incelikte yuvarlak biçimde doğrayın. Yağı kızdırın ve kızan yağın içine patlıcanları atın. Patlıcan dilimlerini çok fazla yumuşatmadan kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alın. Domatesleri oldukça küçük doğrayın. Fesleğenleri ince ince kıyın, sarımsakları ezin. Bir tavaya döktüğünüz zeytinyağını kızdırın ve içerisine küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Domateslerin erimeye başlamasıyla birlikte ezilmiş sarımsakları ve defne yapraklarını koyup kaynamaya bırakın. Domatesler kaynayıp püre halini aldıktan sonra biber ve tuzu da ekleyerek 2 dakika kadar daha kaynamasını sağlayın. Ocaktan almadan önce içerisine ince doğranmış fesleğenleri ekleyin. Defne yaprağını çıkarıp ocağı kapatın. Fırın kabına yağlı kağıt serin. Üzerine bir dilim kızarmış patlıcan, onun üzerine mozzarella, onun üzerine domates sosu ve sonra tekrar patlıcan dilimi şeklinde 3 kat yapın. Son patlıcan diliminin de üzerine yeniden domates ve rende mozzarella ekleyin. Bütün kuleler tamamlandıktan sonra üzerindeki peynirler eriyene dek fırında pişirin. Servis esnasında taze fesleğenler ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.