Osmanlı Yoğurt Çorbası (Toyga Çorbası)

Kaya Çiftliği Yoğurt ile hazırlanan bu geleneksel Osmanlı çorbası, yoğurdun hafifliği ve buğdayın doyuruculuğu ile sıcak bir başlangıç yapıyor.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

Osmanlı Yoğurt Çorbası (Toyga Çorbası)

1 su bardağı buğday (önceden haşlanmış)

1 su bardağı nohut (haşlanmış)

1,5 su bardağı Kaya Çiftliği Yoğurt

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı un

6 su bardağı su veya et suyu

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

Tuz

Sos İçin:

Sos bulunmuyor.

Hazırlanış

Yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kapta iyice çırpın. Suyu yavaşça ekleyerek karışımı inceltin. Tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynayınca haşlanmış buğday ve nohutu ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Küçük bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyin ve biraz kızartın. Naneyi çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun!