Tadı Damağınızda Kalacak Efsaneleşmiş Bir Lezzet: Lazanya

İtalya ve Garfield denildiğinde muhtemelen aklınıza gelen ilk şeydir Lazanya. Görüntüsü, kokusu ve enfes tadıyla bu hafta sonu keyfinizi ikiye katlayacak.

Servis
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi

Lazanya

  • 1 paket lazanya
  • 500 g kıyma
  • Yarım su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • ½ çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

Kıyma yağ ile suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Üzerine yemeklik doğranan soğanlar eklenir. Soğanların rengi dönünce salça eklenip kavrulma işlemine devam edilir. İnce kıyılan sarımsak ve kabuğu soyulup küp küp doğranan domatesler de eklenerek sotelenir. Tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak su eklenip 5 dakika daha pişirilir ve soğumaya bırakılır. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağı eritilir, un kokusu çıkana kadar kavrulur. Un kavrulunca üzerine süt, karabiber ve tuz eklenip ocaktan alınır. Isıya dayanıklı bir fırın kabı yağlanır ve lazanya yaprakları dizilerek üzerine beşamel sosu sürülür. Ardından üzerine kıymalı sostan dökülür. Bu işlem malzemeler bitene kadar devam ettirilir. En üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökülür, ardından kaşar peyniri rendesi serpilir. 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun