Tam Kıvamında Fırın Sütlaç

Sütlü tatlıların baş tacıdır sütlaç. Fırında üzeri nar gibi kızaran sütlacın lezzeti ise daha bir başkadır. Tam ölçüsüyle şaşmayan enfes sütlaç tarifimizi denemeyi ve bir sonrası için tarif defterinize kaydetmeyi unutmayın.

Servis
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi

Tam Kıvamında Fırın Sütlaç

2 kahve fincanı Bahçemiz Osmancık Baldo Pirinç

2 litre + 1,5 su bardağı Kaya Çiftliği Çiğ Süt

2 su bardağı soğuk su

2, 5 su bardağı kadar şeker

2 yumurta sarısı

2 paket vanilya

4 yemek kaşığı mısır nişastası

Nişastayı açmak için yarım çay bardağı kadar su

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Öncelikle pirinçleri yıkayın. Ardından suyunu çekene dek pişirin. Pirinçler suyunu çektiği sırada süt ve şekeri de ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısarak 10 dakika daha kaynatın. Ayrı bir kasede yumurta sarısını çok az su ve nişasta ile çırpın. Kaynama işlemi tamamlanmış pirinçlerden bir kepçe alarak yumurta nişasta karışımına ilave ederek tekrardan çırpın. Kasenin içindeki karışımı tencerenin içine ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Fırın kaplarına eşit bir şekilde boşaltarak derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Kapların yarısına gelecek şekilde su ekleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika boyunca üstleri kızarana dek pişirin. Deneyenlere ve deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.