Unutulmaz Bir Gelenek: Keşkek

Geçmişten günümüze unutulmayan, tadı herkes tarafından çok beğenilen, özel günlerin özel yemeği keşkek tarifini sizler için hazırladık. Dilediğiniz öğünde afiyetle tüketebileceğiniz bu lezzet sevdikleriniz tarafından da çok beğenilecek.

Servis 8-10 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 60 Dakika

Unutulmaz Bir Gelenek: Keşkek

Geceden suda bekletilmiş 1 kg aşurelik buğday

Geceden suda bekletilmiş 1 su bardağı nohut

800 gr kırmızı et

Tuz

Sos İçin

Kaya Çiftliği Tabak Tereyağı

Salça

Hazırlanış

Düdüklü tencerenizin en altına etinizi yerleştirin. Etin üzerine buğday ve nohutu ekleyin. Tuzunu serpiştirdikten sonra üzerini 10-15 cm geçecek kadar su ekleyin. 1 saat boyunca pişirdikten sonra ocaktan alarak tahta kaşıkla ezin. Ayrı bir sos tavasında tereyağını eriterek salçalı sosunu hazırlayın. Servis için hazır olan keşkeğin üzerine sosu gezdirerek afiyetle tüketin.